Kultura življenjaLifestyleVisoko

Malik Kurt i Faruk Garib na Omladinskom Film Festivalu

Malik Kurt i Faruk Garib na Omladinskom Film Festivalu

Ove godine u Sarajevu će od 25. do 28. augusta biti održan 8. Omladinski Film Festival (OFF).

Grad Visoko i na ovom festivalu ima svoje predstavnike iz MaK Produkcije. U Takmičarskom programu kratkog filma predstavit će se Malik Kurt i Faruk Garib sa filmom “Gold Digger”.

Nakon festivalske premijere ovog filma na Open Film Festivalu (IOFF) koji je održan u New Yorku, ovo je prvi put da će se “Gold Digger” prikazati na nekom od festivala u Bosni i Hercegovini.

Režiser i scenarista filma je Malik Kurt, direktor fotografije i producent je Faruk Garib, glumačku ekipu čine Dženan Mujačić i Lamija Zukić, dok se za muziku i zvučne efekte pobrinuo australski kompozitor Rijad Čutuk.

Cilj Omladinskog Film Festivala Sarajevo je vratiti mladima poziciju u društvu koja im je nekada pripadala, osvjestiti društvo o probleima koji ih tište. Ono po čemu se OFF razlikuje od drugih omladinskih festivala što na problem ukazuje umjetničkim djelima i rješenja nudi kroz ista ta djela. Sekundarni cilj je oživiti zdrav takmičarski duh i omogućiti mladim filmskim autorima iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope da se upoznaju, razmjenjuju iskustva i ostvaruju nova poznanstva.

Ove godine Omladinski Film Festival predstavlja 25 filmskih ostvarenja, od toga 15 kratkih igranih filmova i 10 dokumentarnih filmova, čiji autori dolaze iz čitavog svijeta i čije naslove možete pročitati na linku http://off.buzz/novosti/zvani%C4%8Dna-selekcija-takmi%C4%8Darski-igrani-i-dokumentarni-filmovi-2016/

MaK Produkcija se ovim putem zahvaljuje svim sponzorima koji su podržali produkciju ovog filma.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close