Maksim Mrvica od 06. do 09. oktobra na koncertnoj turneji po BiH

Jedan od najpoznatijih virtuoza na klaviru iz Hrvatske koji je svojim izvedbama osvojio muzičku svjetsku scenu Maksim Mrvica 6. oktobra će početi mini turneju po BiH u okviru koje će održati četiri solistička koncerta.

Mrvica će turneju otvoriti 6. oktobra koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a uslijedit će Sarajevo dan poslije u Bosanskom kulturnom centru, zatim će 8. nastupiti u Domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, te 9. oktobra u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Jedna od najvećih svjetskih zvijezda u sklopu promotivne turneje na koncertima u BiH prezentirati će novi materijal s albuma “The Movies”.

Na tom je albumu Mrvica fanovima donio obrade filmske muzike, ali će također na predstojećim koncertima u BiH izvesti i kompozicije koje predstavljaju njegove najveće uspjehe s dosadašnjih deset snimljenih albuma.

– Nadam se da će publika u BiH prepoznati njegovu kvalitetu i da će doći u što većem broju na koncerte koji će, nažalost, biti organizirani u malim prostorima, što je i razlog veoma malog broja ulaznica u prodaji. Garantiram da će to biti dobri koncerti i produkcijski na nivou te da će publika biti zadovoljna ovom turnejom – istaknuo je organizator i producent turneje Tomislav Kašljević.

Kašljević podvlači da je ovo prva mini bh. turneja Maksima Mrvice u proteklim godinama, a ujedno je i najava za veći projekt.

– Maksim Mrvica je izuzetan umjetnik, vrlo popularan u regiji, a nenormalno popularan na Dalekom istoku. On u ovoj godini ima samo 15 slobodnih dana, u okviru kojih sam ga uspio nagovoriti na ovu bh. turneju. Ja sam Bosanac iz Zenice koji voli svoju državu i pokušavam promovirati neke stvari koje su dosta teške organizirati. Bez obzira na to što nailazim na jako velike otpore u Bosni, pokušavam da neke lijepe koncerte, kao što je ovaj Maksima Mrvice, prezentiram i bh. javnosti, obzirom na to da puno radim na području regije. To je neki moj mali dug i doprinos mojoj zemlji – zaključio je.

Maksim Mrvica posljednji put je pred bh. publikom bio prije četiri godine, kada je nastupio u Tuzli i Sarajevu.

Ulaznice za koncerte prodaju se po cijeni od 25 KM.

www.magazinplus.eu – Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close