Luigi Pezzuto: Novi apostolski nuncij danas stiže u Sarajevo

Novi apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori nadbiskup Luigi Pezzuto stiže danas u Sarajevo

(Fena)

Jednog od narednih dana u tjednu nakon dolaska, nuncij Pezzuto će predati vjerodajnicu predsjedatelju Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojši Radmanoviću.

Kako je planirano, u subotu, 16. veljače, u 11 sati u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine organizirat će, u znak dobrodošlice, svečano primanje u čast novog Apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini.

U nedjelju, 17. veljače, u 10.30 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova novi apostolski nuncij Luigi Pezzuto predvodit će Svetu misu u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem i ostalim biskupima.

Sveti Otac Benedikt XVI. imenovao je 17. studenog 2012. nadbiskupa Luigija Pezzuta apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori.

Mons. Luigi Pezzuto rođen je 30. travnja 1946. godine u Squinzanu u Italiji. Za svećenika je zaređen 25. rujna 1971. godine, doktor je teologije. U diplomatskoj službi Vatikana je od 1. travnja 1978. godine i službovao je u Papinskim predstavništvima u: Gani, Paragvaju, Novoj Gvineji, Brazilu, Senegalu, Ruandi i Portugalu.

Otpravnikom poslova ad instar u Apostolskoj nuncijaturi u Kongu i u Gabonu, imenovan je 18. listopada 1995., a 7. prosinca 1996. apostolskim nuncijem u istim državama. Dana 22. svibnja 1999. godine imenovan je apostolskim nuncijem u Tanzaniji a 2. travnja 2005. apostolskim nuncijem u El Salvadoru i s te službe dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Od stanih jezika govori: francuski, španjolski, portugalski i engleski.

(fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close