Ostali sportoviSport

Loše prognoze za Đokovića: “Ne znam hoće li Novaku i operacija pomoći”

“Tkivo je veoma oštećeno, ne znam hoće li Novaku i operacija pomoći”

Loše prognoze za Đokovića

Srbijanski teniser Novak Đoković nalazi se u velikim zdravstvenim problemima nakon nastupa na Australian Openu.

Novak je došao u Melburn nakon šestomjesečne pauze zbog problema sa laktom, ali čini se da lakat još uvijek nije izliječen, odnosno da je stanje sada možda još i gore. To potvrđuje i jedan od najpoznatijih sportskih doktora u Australiji Peter Bruckner koji je svojom izjavom zabrinuo navijače nekada prvog tenisera svijeta.

“Izgleda da je tkivo veoma oštećeno. Nije baš tako lako oporaviti ga, jer je to problem koji je nastao zbog konstantnog opterećenja. Postoje nevjerovatno jake sile koje prolaze kroz dvije tetive tokom top spinova, pa nije čudo što nastane problem”, rekao je Bruckner pa dodao:

“Pokušao je Novak bez operacije, ali to očigledno nije dalo rezultate. Iskreno, nisam siguran da bi i hirurški zahvat pomogao, teško je sada reći. Novak je sigurno tražio mišljenja brojnih doktora i da je operacija bila najbolje rješenje, sigurno da bi je nuradio prije šest mjeseci”, poručio je poznati doktor.

Za sada nije poznato koji su Novakovi sljedeći koraci kada je u pitanju nastavak sezone, ali svakako postoji mogućnost da će Đoković propustiti naredni period.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close