-TopSLIDEKošarkaSport

Lojo: Možemo se boriti sa svim ekipama na Evropskom prvenstvu

Košarkašice sutra protiv Belgije

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u 1. kolu grupne faze Evropskog prvenstva snage odmjeriti sa Belgijom.

Naše košarkašice će prvi put nakon 1999. godine zaigrati na velikom takmičenju, a u prvom kolu očekuje ih duel sa Belgijom, koja ima ulogu favorita.

Svjesni su toga i u bh. taboru, ali ističu da su se pripremili dobro te da će dati svoj maksimum.

“Sretni smo što smo tu nakon 22 godine. Sutra nas očekuje duel sa Belgijom, koja je jedan od favorita prvenstva, pa tako i naše grupe. Dobro smo spremni i daćemo najbolje od sebe, a na kraju ćemo vidjeti šta će se desiti”, istakla je Milica Deura.

Selektor našeg nacionalnog tima Goran Lojo je s druge strane rekao da je ova generacija spremna da se bori za svaku loptu i obećao je dobru utakmicu.

“Sretni smo što smo tu nakon tako dugo vremena. Možemo se takmičiti sa svima, pobijedili smo Rusiju i učinit ćemo sve što možemo da prođemo ovu grupu. Belgija je jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka, ali ova generacija je spremna da se bori za svaku loptu. U kvalifikacijama smo pokazali da možemo igrati sa svima. Obećavam svima dobru utakmicu sutra”, rekao je Lojo.

Selektor našeg nacionalnog tima osvrnuo se i na činjenicu da naša najbolja igračica Jonquel Jones nije igrača prijateljske utakmice zbog obaveza u klubu.

“To može biti problem, ali jedna pozitivna stvar je što je već igrala s nama u kvalifikacijama. Igrala je četiri utakmice i zna tim, a tim zna nju. Ona se prilagodila brzo i ne vjerujem da će biti problema”, rekao je Lojo pa na kraju dodao:

“Dugo smo zajedno jer vodim tim od 2017. godine i ranije smo bili korak od plasmana. Zbog koš razlike se jednom nismo plasirali, a ovaj put je kohezija i hemija unutar našeg tima na visokom nivou. Dobro smo radili i dobro selektirali tim, a tu je i Jonquel i uspjeli smo da se sada plasiramo. Možemo se boriti s ovim timovima koji su ovdje”.

Portal SportSport.ba 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close