Ljudi koji često poste duže žive

Istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da osobe koje pet dana mjesečno “poste” žive duže, prenosi agencija Anadolija.

Rezultati najnovije znanstvene studije pokazali su da post kao dijeta u značajnoj mjeri produžuje život.

U studiji se navodi da post kao dijeta pomaže ne samo u smanjenju tjelesne težine nego produžuje i životni vijek.

Osobe nad kojima je provedeno tromjesečno istraživanje postile su pet dana u mjesecu.

Navodi se da je istraživanje pokazalo da osobe koje najmanje jednom u tjednu smanje unos kalorija imaju manje znakove starenja, niži rizik od dijabetesa, srčanih bolesti i raka, u usporedbi sa grupom koja nije gladovala, odnosno smanjivala unos kalorija.

Tim istraživača koje je predvodio Valter Longo sa Sveučilišta u Južnoj Kaliforniji, otkrili su da je maksimalan broj kalorija koji može da se unosi u danima “posta”, 1.090, odnosno 725 kako bi se postigli dobri rezultati.

Istakao je da je post kao dijeta “kompleksan i zasnovan na sposobnosti da osigura kalorije bez pokretanja procesa bržeg starenja”.

Ovaj istraživač je izjavio da se preporučuje u danima posta prehrana koja se sastoji od juha od povrća, energetskih pločica, čaja od kamilice i suplemenata.

Istraživanje je obuhvatilo 34 osoba dok je isto ispitivanje provedeno i nad miševima.

Kako je pokazalo istraživanje, glodari su bili na strogoj dijeti tijekom četiri dana u mjesecu što je doprinijelo regeneraciju njihovih mišića, kosti, jetre, mozga i imunih ćelija.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close