Lišeni slobode kradljivci Golfa iz Kakanj

Dana 19.02.2013. godine, u vremenu od 00,35 do 00,50 sati, u ulici Rudi Čajavec u Kaknju, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „Golf“, registarskih oznaka 772-J-148, vlasništvo Dž.R. iz Kaknja.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su odmah poduzeli operativne aktivnosti na prikupljanju informacija i saznanja u vezi otuđenog vozila, te je organizovana pretraga terena i izvršeno blokiranje svih putnih pravaca na širem području od mjesta izvršenja krivičnog djela, u cilju pronalaska otuđenog vozila. Na osnovu poduzetih aktivnosti, u 02,00 sati, na regionalnom putu Kakanj-Ponijeri, u mjestu Tršće, od strane policijskih službenika uočeno je otuđeno vozilo koje je bilo u pokretu. Pri pokušaju njegovog zaustavljanja, isto se nastavilo dalje kretati, te nakon što se udaljilo od policijskih službenika, iz vozila su iskočila dva NN lica koja su se dala u bjekstvo. Brzom intervencijom policijskih službenika, vozilo je zaustavljeno, te je uhvaćeno jedno lice, za koje je utvrđeno da se radi o licu G.S., rođenom 1977. godine, iz Kaknja, dok se drugo lice udaljilo u nepoznatom pravcu. Lice G.S. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, tokom koje se došlo do podataka o drugom počiniocu krivičnog djela, licu G.J., rođenom 1988. godine, iz Kaknja. Navedeno lice je u jutarnjim satima locirano i lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, dok su istog dana, u vremenu od 13,30 do 14,30 sati, po naredbi Općinskog suda u Kaknju, od strane istražitelja i službenika uniformisane policije Policijske stanice Kakanj, u ulicama Selima ef. Merdanovića i 4. juli, izvršeni pretresi kuća i pomoćnih objekata koje koriste lica G.S. i G.J.

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close