logo
bios

Lionel Messi najplaćeniji fudbaler na svijetu

Objavljeno prije 1 godina . u uto, apr 2nd, 2019
Lionel Messi najplaćeniji fudbaler na svijetu, a lista najplaćenijih trenera šokirala sve
France Football objavio podatke

France Football objavio je danas listu najplaćenijih fudbalera i trenera što se tiče najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Liste se nisu nešto pretjerano mijenjale, a na vrhu liste što se fudbalera tiče je poprilično ista situacija kao i prethodnih godina. Prvi na ovoj listi je Lionel Messi koji zarađuje godišnje 130 miliona eura, dok je od trenera prvi Diego Simeone što je veliko iznenađenje.

Simeone u Atletico Madridu godišnje inkasira 41,2 miliona eura i nalazi se ispred Josea Mourinha koji je prošle godine zaradio 31 miliona eura iako je već nekoliko mjeseci bez posla.

Na trećem mjestu je Thierry Henry što je sve šokiralo jer je bio trener Monaca samo tri mjeseca. Zbog otkaza dobio je čak 25,5 miliona eura. Četvrto je Pep Guardiola (24,1), a peti trener Barcelone, Ernesto Valverde, sa zaradom ood 23 miliona eura.

No, da se vratimo listi fudbalera koji dosta više zarađuju od svojih trenera. Na drugom mjestu iza Messija je Cristiano Ronaldo koji je prošle godine zaradio 113 miliona eura.

Treći je Neymar sa zaradom od 91,5 miliona eura u PSG-u, a iza njega je Antoine Griezmann koji je zaradio duplo manje (44,5 miliona eura). U top 5 nalazi se još Gareth Bale koji godišnje zarađuje 40,2 miliona eura.

SportSport

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh