NogometSport

Liga prvaka: Derbi u Dortmundu

Večeras na programu osam utakmica

Večerašnjim utakmicama 4. kola nastavlja se najelitnije klupsko fudbalsko takmičenje u Evropi, Liga šampiona. 

U noći koja dolazi čeka nas nekoliko jako zanimljivih i sigurno neizvjesnih fudbalskih utakmica, a u prvom planu je svakako derbi koji u Dortmundu igraju domaća Borussia i Inter iz Milana.

Osim što se radi o susretu dva poprilično velika evropska tima, treba reći da je ovo susret koji bi mogao odrediti putnika u osminu finala iz grupe F. Trenutka situacija u ovoj grupi je takva da Barcelona ima sedam bodova, Inter i Borussia Dortmund po četiri, a Slavia Prag jedan. Inter možda do kraja ima nešto lakši raspored i to samo zbog činjenice da će u narednom kolu dočekati Barcu, a Dortmund joj gostuje. Ipak, međusobni duel ovih timova svakako bi mogao otkriti drugog putnika u osminu finala iz ove grupe obzirom da je Barca već jednom nogom tamo.

Jedna od zanimljivijih grupa svakako je grupa H, a i u njoj se večeras igraju neki od ključnih mečeva za rasplet. Trenutna situacija na tabeli kaže kako je Chelsea lider sa šest bodova, drugi je Ajax s također šest ali lošijim međusobnim duelom, dok su iza Valencia i Lille sa četiri, odnosno jednim bodom. Večeras se u ovoj grupi sastaju Valencia – Lille i Chelsea – Ajax.

Vrlo zanimljivo bit će i u grupi E gdje bi Liverpool i Napoli gotovo mogli obezbijediti drugi krug u slučaju pobjeda. Liverpool igra kući protiv Genka, dok Napoli dočekuje Red Bull Salzburg. Oba domaćina su veliki favoriti.

I za kraj ovog teksta ostavili smo grupu G koja je, gledano po timovima koji igraju u njoj, najmanje atraktivna. Ipak, to ne znači da nije neizvjesna, već upravo suprotno. Prvi je Leipzig sa šest bodova, iza su Zenit i Lyon sa po četiri, a posljednja je Benfica sa tri. Večeras se sastaju Lyon – Benfica i Zenit – Leipzig.

Večerašnji program počinje utakmicama između Barcelone i Slavije Prag, odnosno Zenita i Red Bull Leipziga. Ti mečevi počinju od 18.55 sati. Ostali susreti igraju se naravno u terminu od 21.00.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close