-TopSLIDEOstali sportoviSport

Lejla Tanović ušla među 50 najboljih biciklistkinja svijeta

Na listi napredovala za 25 pozicija

Najuspješnija bh. biciklistkinja i 14 puta državna prvakinja Lejla Tanović napravila je historijski napredak na UCI listi za Bosnu i Hercegovinu, kao i lični rekord ulaskom u konkurenciju najboljih 50 biciklistkinja svijeta.

Tanović je napredovala za 25 pozicija te sada zauzima 46. mjesto na Svjetskoj biciklističkoj ranking listi. Četverostruka balkanska prvakinja također je zabilježila napredak na UCI Marathon Series svjetskoj ranking listi, na kojoj je nakon dobrih izdanja na maraton utrkama zauzela 47. mjesto u konkrenciji svih biciklistkinja svijeta, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

– Znali smo da mogu ući u top 50 najboljih na svijetu i to je bio jedan od naših ciljeva za ovu sezonu. Tokom čitave prošle sezone bilježila sam dobre rezultate i to je jedan od razloga mog napretka na UCI listi. Probijanje granice za koju već duže vremena imamo za cilj i plasman u top 50 bit će sjajna motivacija na zadnjim pripremama pred Svjetsko prvenstvo na kojem ću dati sve od sebe da postignem vrhunski rezultat, kazala je Tanović. 

Tanović je prva biciklistkinja BiH koja je ušla u top 100 najboljih na svijetu iz BiH, a sada je i prva biciklistkinja koja je probila granicu i ušla u top 50 najboljih na svijetu i to u dvije različite discipline.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close