Ostali sportoviSport

Lejla Tanović osvojila treće mjesto u Španiji

Najuspješnija bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Tanović, takmičarka profesionalnog Brujula Bike Racing Teama, osvojila je treće mjesto na etapnoj timskoj utrci Costa Blanca u Španiji.

Takmičari na utrci su nastupali u paru te razlika između njih tokom utrke nije smjela biti veća od dvije minute.
 
Tanović je nastupala zajedno sa Rocio Del Alba Garcia takmičarkom profesionalnog BH Templo teama i reprezentativkom Španije. Utrka je kvalificirana kao UCI S2 te su takmičari prikupljali bodove za svjetsku rang listu i olimpijsku normu.
 
Osvajanjem trećeg mjesta na predstižnoj utrci, Tanović je prikupila 60 UCI bodova na otvaranju sezone te pokazala dobru formu, saopćeno je iz KBB “Puls” Sarajevo.   
 
Prva etapa vožena je u Finestratu, a par Tanović i Garcia pokazale su vožnjom da posjeduju kapacitet za osvajanje podija, međutim nakon greške u drugoj etapi radi promašivanja staze, bodovano im je vrijeme najsporije ekipe te su zauzimale četvrto mjesto u generalnom plasmanu.
 
Ipak, veoma jakom vožnjom u trećoj najtežoj etapi gdje su osvojile drugo mjesto zaostatak za trećim mjestom u generalnom plasmanu iznosio je pedeset sekundi prije starta posljednje etape. Četvrtu etapu Tanović i Garcia su završile na trećem mjestu te su nadoknadili zaostatak i također osvojile treće mjesto u generalnom poretku.
 
– Bila su ovo veoma teška četiri dana utrkivanja ali i najbolji start sezone u mojoj karijeri, više sam nego zadovoljna trećim mjestom i osvajanjem 60 UCI bodova. Rocio i ja smo se slagale veoma dobro te smo imale sjajnu komunikaciju što je zasigurno jedan od razlog ovog rezultata. Ipak najviše me raduje forma koja je na izuzetno visokom nivou za ovo doba godine. Sada se vraćam na trening kamp i nastavljam sa pripremama za glavni dio sezone kao i za naredne utrke – rekla je Tanović.
 
Naredni izazov za našu takmičarku je najjača kategorija UCI HC u Banyolesu u Španiji krajem februara, navode iz KBB “Puls” Sarajevo.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close