-TopSLIDEOstali sportoviSport

Lejla Tanović nastupa na UCI Marathon Series utrci u Francuskoj

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović priprema se za nastup na UCI MTB Marathon Series utrci koja se održava Francuskoj. Petorostruka balkanska i šesnaest puta državna prvakinja će na utrci koja je planirana da se održi u 12.septembra nastupiti kao 12. biciklistkinja svijeta.

UCI MTB Marathon Series utrke bodovno spadaju u kategoriju Svjetskog kupa za maraton disciplinu i očekuje se nastup najboljih biciklistkinja svijeta.

Za Lejlu Tanović utrka u Francuskoj bit će zadnja provjera pred Svjetsko prvenstvo koje se održava 2. oktobra u Italiji.

– Na utrku maraton serije odlazimo iz punog bloka treninga i sigurno da Lejla neće pokazati svoje pune kapacitete, međutim, nalazi se u životnoj formi tako da očekujemo još jedan vrhunski rezultat, a cilj je svakako medalja. Utrka Svjetskog prvenstva pred kraj sezone je naš najveći cilj ove sezone i posljednja tri mjeseca smo sve utrke i treninge podredili tom nastupu. Utrka u Francuskoj će poslužiti kao provjera ali i prilika za pripremanje sitnih detalja pred Svjetsko prvenstvo – rekao je trener Lejle Tanović Amar Njemčević.

 Utrka u Francuskoj duga je 75 kilometara sa 1.800 metara visinskog uspona, a interesantno je da će takmičari morati pored fizičkih sposobnosti pokazati i tehničke kvalitete s obzirom na to da ih očekuje 2.400 metara spusta. Pobjeda na UCI MTB Marathon Series utrci nosi 250 UCI bodova, odnosno 100 UCI bodova više nego pobjeda na Evropskom prvenstvu, saopćio je trener Amar Njemčević.


(FENA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close