Ostali sportoviSport

Lejla Tanović druga u Atini na UCI C2 utrci

Peterostruka državna prvakinja i dvostruka viceprvakinja Balkana Lejla Tanović nastupila je na međunarodnoj UCI utrci u Atini, kategorije C2 i osvojila drugo mjesto. Time je osvojila 20 UCI bodova u prvoj utrci sezone što će donijeti novi napredak na svjetskoj UCI rang listi.

„Jučer drugo mjesto u Atini i 20 UCI bodova za mene. To je jako dobar početak nakon povrede zbog koje sam morala dva mjeseca pauzirati sa treningom, međutim proces rehabilitacije je bio izuzetno težak. Povrede su sasvim normalna stvar u sportu, ali to je bila prva ozbiljnija povreda i drago mi je što sam zdrava i spremna ponovo da se trkam na ovako visokom nivou. Zahvaljujući našim doktorima oporavak je potpun. Sada dolazi period jakih treninga i utrka gdje tek treba da dostignem pravu formu“, rekla je Lejla Tanović

Naredna utrka je za sedam dana i riječ je o utrci koja će se održati kroz 3 etape. Bit će to nova prilika za osvajanja većeg broja UCI bodova.

„Svakako da nas raduje drugo mjesto i novi UCI bodovi, međutim veoma sam sretan što je prva utrka sezone koja je uvijek i najteža prošla bez obnavljanja povrede. Sama utrka je bila veoma brza sa jakim tempom. Već smo krenuli sa pripremama za narednu etapnu utrku, koja se održava kroz 3 veoma zahtjevne etape. Utrka tog kvaliteta će svakako Lejli pomoći za postizanje idealne forme za najbitnije utrke koje nas čekaju u sedmom mjesecu“, rekao je trener Njemčević Amar.

 

(VIjesti.ba)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close