-TopSLIDEOstali sportoviSport

Lejla Njemčević: Najteža utrka u karijeri, sretna sam zbog 4. mjesta

NAKON NASTUPA NA SP

Najbolja bh. biciklistkinja je nakon upisa bodova sa Svjetskog prvenstva zadržala prvu poziciju na Svjetskoj maraton ranking listi

Najbolja bh. biciklistkinja i trenutno prva biciklistkinja svijeta na svjetskoj UCI maraton ranking listi Lejla Njemčević zauzela je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu održanom u Škotskoj.

 

Pobjedu na izuzetno zahtjevnoj stazi odnijela je reprezentativka Austrije Mona Mitervalner (Mitterwallner). Njemčević je nakon tijesne borbe sa Francuskom takmičarkom Estele Morel (Estelle) u šprintu zauzela četvrto mjesto nakon 5 sati i 20 minuta utrkivanja.

Naša takmičarka imala je loš početak utrke tako da je nakon 50 kilometara zauzimala 11. mjesto ali je odlučnom vožnjom u drugom dijelu utrke pojačala tempo i napravila veliki napredak te kroz cilj prošla kao četvrta i time ostvarila najbolji rezultat u historiji BiH na utrkama Svjetskog prvenstva.

– Iako je ovo bila moja najteža utrka u karijeri izuzetno sam sretna četvrtim mjesto na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj i upisom novih 180 UCI bodova.

Sa početka utrke. Piper Albrecht

Na početku se nisam osjećala dobro i na sredini utrke sam se nalazila u grupi te zauzimala poziciju oko 11. mjesta, ali 40 kilometara prije kraja sam se odvojila od grupe i vozila na apsolutnom maksimumu.

Iako sam potrošila dosta energije da sustignem vodeće takmičarke uspjela sam u šprintu na cilju zauzeti četvrto mjesto – rekla je Lejla Njemčević.

Najbolja bh. biciklistkinja je nakon upisa bodova sa Svjetskog prvenstva zadržala prvu poziciju na Svjetskoj maraton ranking listi s obzirom na to da je rezultatski najkonstatnija takmičarka u ovoj sezoni.

Naredna takmičenje za Lejlu Njemčević je Svjetski kup u Francuskoj na kojem naša takmičarka ima priliku da odbrani poziciju lidera Svjetske serije.

Lejla Njemčević nakon naporne utrke. Piper Albrecht

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close