LD “Srndać”: Završetak lovne sezone

Nema sumnje da je i ovogodišnji završetak lovne sezone ponudio ono najbolje što ponuditi može, a to je prije svega druženje. Ipak sa nestrpljenjem se čekala vijest iz šume. Oko podne su ustreljene dvije divlje svinje koje su dovezene na mjesto okupljanja lovaca.

(Ismar Imamović – vipromo)

lovci1

Završetak lovne sezone članovi Lovačkog društva “Srndać” Visoko obilježili su nedaleko od sela Lužnica na lokalitetu Begića luka.

Visočki lovci su na jednom mjestu okupili preko 400 lovaca, iz Kaknja, Ilijaša, Fojnice, Tešnja, Travnika, Olova, Konjica, Ilidže i mnogih drugih bh. općina.

lovci2

Nedjeljno popodne na svježem zraku bilo je određeno za šalu i lovačke priče kojih nije nedostajalo. Nakon zajedničkog lova, druženje je nastavljeno uz harmoniku, roštilj i nezaobilazni vojnički grah, čime je obilježen završetak lovne sezone.

 

Bavljenje lovom u našim krajevima je gotovo u pravilu vezano za porodičnu tradiciju, a ljubav prema lovu se prenosila s generacije na generaciju. U današnje vrijeme, pored ‘veterana’, sve veći broj mladih se interesuje za aktivnosti LD “Srndać”, jer ono što je zajedničko svim lovcima je ljubav prema prirodi i svakako druženja koja su nezaboravna.

lovci3

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close