Las Vegas: Miss Amerike Olivia Culpo je najljepša žena univerzuma

Olivia Culpo, 20-godišnja studentica iz Bostona sinoć je izabrana za Miss univerzuma na velikom finalu održanom u luksuznom resortu “Planet Hollywood” u Las Vegasu.
U konkurenciji 88 ljepotica iz svih zemalja svijeta, titulu najljepše ponijela je Olivia Culpo i tako Americi vratila krunu Miss univerzum poslije više od decenije pauze.

Kako tradicija na ovim takmičenjima i nalaže Olivia je bila i više nego iznenađena kada je shvatila da je žiri izabrao upravo nju da narednih godinu dana nosi lentu najljepše žene univerzuma pa je i zaplakala.

Simpatična Amerikanka, koja je sebe u predstavljanju opisala kao štreberku koja je opsjednuta sviranjem violončela, imala je i manji peh na sceni kada se saplela o svoju svečanu haljinu, ali joj sudije to nisu zamjerile.

Dan pred veliko finale, žiri je već sastavio spisak 16 najljepših djevojaka, a velike šanse kladionice su davale predstavnicama Južne Afrike i Ekvadora, ali se one nisu našle ni među prve tri.

Za prvu pratilju izabrana je Miss Filipina Janine Tugonon, dok je druga pratilja Miss Venecuele Irene Sofia Esser Quintero.

(24sata.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close