-TopSLIDEKošarkaSport

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo košarkašica održat će se u tri grada

KOŠARKA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo košarkašica održat će se u tri grada

Osim naših “Zmajica”, učesnici kvalifikacija još su nacionalni timovi SAD, Portorika, Brazila, Kanade, Australije, Kine, Japana, Južne Koreje, Nigerije, Malija, Srbije, Francuske, Belgije, Bjelorusije i Rusije

Ženska košarkaška reprezentacija BiH osvajanjem petog mjesta na proteklom Eurobasketu ostvarila je plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Za ulazak među 12 selekcija koje će učestvovati na Mundobasketu borit će se 16 reprezentacija podijeljenih u četiri kvalifikacione grupe, odnosno turnira. https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.489.0_hr.html#goog_601858558Volume 0% 

Beograd, Vašington i Osaka

Osim naših “Zmajica”, učesnici kvalifikacija još su nacionalni timovi SAD, Portorika, Brazila, Kanade, Australije, Kine, Japana, Južne Koreje, Nigerije, Malija, Srbije, Francuske, Belgije, Bjelorusije i Rusije.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas je nacionalnim savezima saopćila da će se turniri održati u tri grada. Takmičenje u dvije kvalifikacione grupe odvijat će se u Beogradu, dok će domaćini preostale dvije grupe biti Vašington i Osaka.

Plasman na Svjetsko prvenstvo u Australiji ostvarit će po tri najbolje selekcije iz svake grupe, a mečevi kvalifikacija igrat će se u februaru naredne godine.

Žrijeb u utorak

Žrijeb za kvalifikacije bit će održan u utorak, 23. novembar u Ženevi, s početkom u 11.30 sati. Osiguran je prijenos žrijeba na YouTube kanalu FIBA.

Avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close