Kuglanje: Juniori Rudara prvaci BiH, a Bosna treća

U subotu je u Bosanskoj Gradišci održano ekipno prvenstvo za juniore u kuglanju, na kojem je sudjelovalo šest ekipa. Prvo mjesto osvojile su nade kakanjskog Rudara sa 2178 oborenih čunjeva. Juniori Rudara od drugoplasirane ekipe banjalučkog Borca imali su više 42 oborena čunja i zasluženo postali novi prvaci Bosne i Hercegovine.
Ovaj uspjeh ostvarila je četvorka u sastavu: Eldar Turudija (549), Amar Alagić (545), Mahir Safundžija (544) i Adi Helja (540), dok je Dženan Safundžija bio rezerva i nije dobio priliku trenera Mehmeda Bajtarevića, koji je bio prezadovoljan učinkom startne postave.
Pobjednički pehar i diplomu kapitenu juniora Rudara Eldaru Turudiji uručio je predsjednik Kuglaškog saveza Bosne i Hercegovine Darko Lacković iz Bosanske Gradiške. Inače, najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Nemanja Galić, član Kozare iz B. Gradiške, koji je oborio 591 čunj.

– Iskren da budem, očekivao sam ovaj trijumf, jer sam vjerovao u svoje izabranike, za koje bez pretencioznosti, mogu reći da su najtalentovaniji i već dokazani u nastupima u seniorskom sastavu. Sva četiri moja juniora postigla su solidan rezultat, skoro izjednačen, što je i doprinijelo osvajanju naslova prvaka, jer su kod drugih ekipa bile značajne oscilacije, istakao je trener juniora Rudara Mehmed Bajtarević, inače selektor reprezentacije BiH, kojem neosporno pripadaju velike zasluge za afirmaciju ovih mladića koji već treću sezonu nastupaju u prvom timu Rudara, što je uistinu rijedak slučaj u ostalim klubovima Premijer ligi BiH.

Plasman ekipa bio je sljedeći:
1. Rudar 2178
2. Borac 2136
3. Bosna 2131
4. Kozara 2113
5. Maglaj 2061
6. Sloboda 1887

www.magazinplus.eu – KakanjLive

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close