„Krimolovci“ u ožujku: Zaprimljeno 320 poziva i 74 korisne informacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ožujku 2014. godine registrirali su ukupno 320 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 112 ocijenjeno neozbiljnim.

U navedenom periodu od građana su zaprimljene 74 korisne informacije o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i njihovim počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kazneno djelo zlouporaba službenog položaja (12), neovlašteni promet opojnim drogama (11), te ostala kaznena djela (11).

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 74 su zajedno sa izvješćima proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 57 povratnih informacija od nadležnih policijskih tijela, koje su u svezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“. Na temelju toga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužiteljstvima tri izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, te 12 izvješća na dalju ocjenu.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 134 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close