Krenulo ustaško orgijanje – “Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina”

Na obilježavanju 20. godišnjice “Oluje“ u Kninu pored uvreda hrvatskim političarima koji nisu članovi HDZ, događa se i “ustaško orgijanje“, piše Index.hr.

Prema navodima hrvatskog portala, na glavnom trgu u Kninu ne izostaju nacionalistički povici i pjesme, nekolicina okupljenih je vikala parolu “Za dom spremni“, a potom je krenula pjesma “Mi Hrvati ne pijemo vina, pijemo krv četnika iz Knina“.

“Dernek se očito zagrijava, a policija miruje“, navode reporteri Index.hr.

Dok je trajala misa, sa koje je iznesen sin Franje Tuđmana Miroslav kome je pozlilo, okupljeni veterani domovinskog rata su pozvali na ujedinjavanje protiv udbaša i komunista.

“Na obiležavanju 20. godišnjice “Oluje“ šalju se poruke neprijateljstva i širi se atmosfera straha od neprijatelja. Josip Leko je jedini član državnog vrha koji je bio na misi, a da nije blizak HDZ. Na misi se aplaudiralo i Marku Perkoviću Tompsonu“, piše Index.hr.

Reporteri hrvatskog portala su primjetili da je premijer Zoran Milanović izveden tek sat vremena poslije završetka ceremonije.

“Milanovićevo obezbjeđenje je čekalo da se većina potencijalnih provokatora raziđe, pa je kroz restoran izveden na donji plato. Milanović i njegovi saradnici nisu išli na misu koju je držao Josip Bozanić, a koja je bila rezervisana samo za Karamarka, Kolindu i ostatak ekipe iz HDZ“, piše Index.hr.

Na misi se obratio kardinal Bozanić, koji se zapitao kako iko “Oluju“ može da nazove etničkim čišćenjem.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close