Kreće ”snježno ludilo” u Biver Kriku

Svjetsko prvenstvu u alpskom skijanju, 45. po redu, biće održano u Biver Kriku. U američkoj državi Kolorado nastupiće i sedam takmičara iz Bosne i Hercegovine: Laikert, Rudić, Šljivić, Lokmić, Novaković, Halilović i Merdanović.

Autor: mondo.ba

Sedam skijaša iz Bosne i Hercegovine učestvovaće na 45. Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, koje će biti održano u američkoj državi Kolorado, tačnije u gradu Biver Krik.

 

 

Skijaši Igor Laikert, Marko Šljivić, Marko Rudić i Emir Lokmić, te skijašice Žana Novaković, Amira Halilović i Šejla Merdanović predstavljaće BiH među svjetskom skijaškom elitom.

 

Uprkos velikim finansijskim problemima, takmičari iz BiH ipak su otputovali u SAD.

 

“Kompletan put i boravak naše delegacije na SP u Biver Kriku finansiraće isključivo Skijaški savez BiH. Koštaće nas oko 40.000 KM. Sredstva su osigurana, tako da se u našem slučaju neće desiti da BiH nema predstavnike na najvažnijim sportskim događajima“, nedavno je ostakla Jelena Dojčinović, generalni sekretar Skijaškog saveza BiH.

 

Igor Laikert, koji će jedini nastupiti u svim disciplinama, u srijedu će prvi na stazu. Najbolji bh. skijaš učestvovaće u kvalifikacijama za superveleslalom.

 

Osim sedam takmičara, ekspediciju BiH činiće i predsjednik Skijaškog saveza BiH Mario Laikert, te treneri Saša Kurt, Nedžad Mirojević i Željko Šljivić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close