-TopSLIDEBiHPolitikaZDK

Kovačević odstupio, sjednicu Skupštine ZDK vodi aktuelni predsjedavajući Huskić

ŠESTORKA POGAZILA ODLUKE

Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je nastavila prvu konstituirajuću sjednicu koju je vodio aktuelni predsjedavajući Ćazim Huskić, a na kojoj bi trebali biti izabrani delegati za Dom naroda Parlamentarne skupštine FBiH.

Na danas održanom nastavku sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona trebala bi se razmatrati samo jedna tačka dnevnog reda i to izbor delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Šestorka je tražila da se ponovo razmatraju tačke koje su oni usvojili na ranijem nastavku sjednice kada je istu prekinuo predsjedavajući Ćazim Huskić zbog neizbora predsjednika kluba Bošnjaka, a kada su istu napustili Huskić, dio zastupnika i stručna služba.

Samim tim su “pristali” da sve ono što su radili samoinicijativno i što su tražili da sekretar Skupštine ovjeri ustvari proglase nevažećim.

Od predsjedavajućeg Huskića je traženo da se prvo biraju delegati, a zatim da se razmatraju tačke koje se tiču izbora predsjednika kluba Bošnjaka te da se bira radno predsjedništvo.

Inače, današnju sjednicu sazvala su dva predsjedavajuća, novoizabrani Dejan Kovačević koji je volja nove većine, ali i aktuelni predsjedavajući Ćazim Huskić.

klix

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close