BiHPrivreda

Koteks Tešanj na afričkom tržištu

Renomirana tešanjska firma “Koteks” je u 2018. godini ostvarila dobre poslovne rezultate i ispunila planove za godinu koja je na izmaku.

“Kada je riječ o poslovanju u 2018. godini, prije svega moramo biti posebno zadovoljni što smo uspjeli doći do nekih novih tržišta, ali došlo je i do povratka nekih naših starih kupaca, sa kojima smo obnovili suradnju”, kaže Haris Sejdić, izvršni direktor kompanije Koteks Tešanj za Našu riječ.

Po prvi put, delegacija Koteksa Tešanj predvođena direktorom Sejdićem je u okviru Grupacije namjenske industrije nastupila na sajmu “EDEX” u Egiptu, što za ovu renomiranu bh. kompaniju znači i potencijalno otvaranje novog tržišta Afrike.

“Strateški smo dio proizvodnje prebacili na novu lokaciju u Zavidoviće, a u našem pogonu u Visokom smo objedinili komplet proizvodnju obuće za policiju, vojsku, zaštitare. Dio poslova, odnosno dio naše proizvodnje smo prebacili, a u idućoj godini planiramo kompletnu proizvodnju prebaciti na našu firmu KOTEKS Production”, kaže Sejdić, dodajući da su zadovoljni 2018. godinom s obzirom da su prihode ostvarili u skladu sa početnim planovima.  

Izvor: Akta.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close