Košarkaški Zmajevi se okupljaju 30. juna

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se sutra u Sarajevu, gdje će početi pripreme za kvalifikacije za evropsko prvenstvo. To će biti prvo okupljanje bh. košarkaša nakon više od devet i pol mjeseci i utakmice protiv Litvanije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Selektor reprezentacije BiH Duško Ivanović početkom juna objavio je spisak od 24 igrača koje je pozvao na pripreme. Na spisku su:  Nemanja Gordić, DJ Cooper, Filip Adamović, Draško Knežević, Muhamed Pašalić, Zack Wright, Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Nemanja Mitrović, Nikola Gajić, Marko Jošilo, Adin Vrabac, Nedim Buza, Mirza Teletović, Miroslav Todić, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Draško Albijanić i Jusuf Nurkić.

Prvi dio priprema će da propusti kapiten bh. reprezentacije Mirza Teletović koji po pravilima NBA lige ne može provesti više od 45 dana u reprezentativnoj selekciji.

Nihad Đedović još nije zeliječio povredu ruke, ali se u Košarkaškom savezu BiH nadaju da će biti spreman do početka kvalifikacija.

Jusuf Nurkić trenutno boravi u Americi, a priključit će se pripremama nakon što odigra evropsko prvenstvo s reprezentacijom do 20 godina.

Isto to važi i za Nedima Buzu, Adina Vrapca i Amara Alibegovića.

Ostali igrači trebalo bi da se jave na prozivku u hotelu Crystal do 19.30 sati.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close