Košarkaški reprezentativci pred Island: Maksimalnim angažmanom do pobjede

Dvorana Mejdan u Tuzli bit će domaćin druge utakmice ovogodišnjeg kvalifikacionog cikusa za Eurobasket u kojoj će se sastati reprezentacije Bosne i Hercegovine i Islanda. Još jučer na prodajnim mjestima u Tuzli nije bilo ulaznica, a očekuje se da će košarkašku reprezentaciju BiH bodriti najmanje 5.500 navijača.“Sjajan je osjećaj ponovo biti u Tuzli, jer ja ovaj grad doživljavam svojom drugom kućom. Iza nas su pripreme, utakmica u Londonu, a ispred nas utakmica sa Islandom, čija reprezentacija igra atipičnu košarku. Imaju nisku postavu, mijenjaju odbranu i svakako da moramo biti maksimalno angažovani kako bi došli do pobjede“, kaže Mirza Teletović, kapiten reprezentacije BiH koji je svoje debitantske minute u dresu reprezentacije upisao baš u Mejdanu na utakmici sa Holandijom.

Andrija Stipanović se osvrnuo na pobjedu u Londonu, ocjenivši je itekako važnom.

“Poslije te pobjede kao da nam je neki teret pao sa leđa. Osjećam da ćemo igrati sve bolje i bolje u narednim utakmicama. Smatram da pred punom dvoranom u Tuzli naša pobjeda nad Islandom neće doći u pitanje“, kaže Stipanović.

Press konferenciju pred utakmicu sa Islandom propustio je selektor Duško Ivanović, a neposredno prije obraćanja reprezentativaca potpisan je ugovor između KS BiH i Konzuma o sponzorstvu. Utakmica Bosne i Hercegovine i Islanda igra se u nedjelju od 20 sati.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close