Košarkašice BiH susretom s Rumunkama započinju kvalifikacije za EP

Prvi nastup nakon pet godina večeras u 19 sati

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Rumunije večeras u Klužu započinje kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj Republici.

Bit će to prvi zvanični nastup ženske reprezentacije nakon pet godina. Košarkašice BiH nalaze se u grupi sa selekcijama Rumunije, Turske i Izraela, u kojoj su, po riječima selektora Gorana Jovanovića, autsajder. No, Jovanovićeve izabranice učinit će sve da iznenadi nekog od favorita.

– Svi naši konkurenti u grupi su renomirane reprezentacije. Mi smo vjerovatno autsajderi, ali ćemo se svakako truditi da nekoga od favorita iznenadimo. Raspored nam nije naklonjen, jer na početku idemo Rumunkama i Izraelkama, a dolazi nam Turska. Ipak, dat ćemo sve od sebe i, kako se kaže, ostaviti srce na terenu da suparnike pobijedimo, a čestitamo im samo ako budu istinski bolji – izjavio je Jovanović.

Reprezentativke BiH u četvrtak su otputovale u Kluž, a Jovanović je poveo 12 igračica. Na spisku su: Nikolina Babić, Irena Vrančić, Miljana Džombeta, Milica Deura, Tamara Kapor, Matea Tavić, Marica Gajić, Dragana Svitlica, Lynetta Kizer, Marina Džinić, Emina Demirović i Anđela Delić.

Susret Rumunija – BiH igra se večeras u 19 sati.

Nakon utakmice s Rumunijom, bh. košarkašice vraćaju se u Tuzlu gdje će nastaviti priprema za drugi susret u kvalifikacijama protiv Turske 25. novembra u Tuzli.

Autor: Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close