-TopSLIDEUrednički kutak

Korumpirani manipulatori i kradljivci tuđih sudbina

Ponavljamo objavu iz 2017. godine

Gađenje koje su korumpirani manipulatori i kradljivci tuđih sudbina oduvijek osjećali prema ikakvoj javnosti evoluiralo je prilagođavajući se medijskom okolišu: ako se ništa više ne može sakriti, onda se ne treba previše truditi ni oko skrivanja

Nauka je, još početkom prošlog vijeka problematizirala pitanje funkcionalnosti GLAVE i TIJELA kada se razdvoje.
Kako je nauka napredovala, a čovjek evoluira kroz vrijeme – danas imamo ljude kojima GLAVA služi da im ne kisne u stomak kad kiša pada i da frizerski saloni ne bi ostali bez posla.

A edukacije radi, navodime prve primjere naučnog istraživanja na temu odvajanje glave od tijela.

Godine 1905. francuski liječnik dr. Gabriel Beaurieux vjerovao je da je komunicirao sa zatvorenikom Henrijem Languilleom nakon što mu je glava bila odsječena od njegovog tijela. Opisujući ovo iskustvo, Beaurieux je rekao:
Zvao sam ga snažnim, oštrim glasom: “Languille!” Vidio sam da su se kapci polako dizali, bez ikakvih spazmodičkih kontrakcija – namjerno ističem ovu osobitost, ali s ujednačenim pokretom, sasvim vidljivim i normalnim, kao što se događa i u svakodnevnom životu, kad se ljudi probude ili kad su prekinuti u svojim mislima.

Političke aktere u Visokom uzimamo za primjer civilizacijskog dostignuća 

Dok jednostavna zdravstvena ponašanja – na primjer mršavljenje i vježbe – mogu ublažiti negativan učinak na funkciju mozga, više istraživanja o uzročnim putevima je potrebno kako bi se otkrilo na koji način nervus vagus povezuje tijelo, mozak i um.

U našem primjeru imamo fenomen da 20-tak eksperimentalnih jedinki koje nemaju ništa zajedničko, a da funkcionišu jednom glavom i nemaju potrebe da se služe mozgom i umom.

Njemački politolog Jan-Werner Müllerna na američkom Sveučilištu Princeton tu pojavu objašnjava ovako:

“Populisti uvijek tvrde da oni i samo oni istinski predstavljaju narod. Ova, na prvu loptu možda bezazlena retorika ima dvije vrlo štetne posljedice. Prva je ta da se njome svi ostali politički akteri odbacuju kao pripadnici korumpirane elite koja služi samo sebi. Drugo, građanima koji ne podržavaju populiste osporava se njihov status ‘ispravnih’ članova naroda. Drugim riječima, populisti nisu samo protivnici establišmenta, kakvima se predstavljaju kad su u opoziciji, već im je ključna karakteristika antipluralizam. Taj se antipluralizam manifestira u obliku isključivanja na razini partijske politike – svi drugi političari su ‘korumpirani’ – i na razini isključivanja građana, gdje se protivnici populista izjednačavaju s izdajnicima naroda. Također, populisti svako političko pitanje istog trenutka moraliziraju: za njih ne postoji legitimno neslaganje oko politika i vrijednosti, samo ispravni protiv korumpiranih i podmuklih.”

M.H. – magazinplus.eu

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close