Konvencija SBB BiH u zeničkoj Areni

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, te pozdravnim riječima domaćina, započela je konvencija SBB BiH u zeničkoj Areni.

Goste iz cijele BiH pozdravio je predsjednik Kantonalnog odbora SBB BiH Zeničko-dobojskog kantona Mirsad Isaković, koji je istakao da je grad domaćin predodređen za uspješne priče, poput “Zmajevog gnijezda” odakle je reprezentacija BiH utvrdila put ka SP u nogometu.

– Prije četiri godine ponudili smo ugovor s narodom, a posljednji protesti pokazuju da sada narod traži ugovor s narodom. SBB je bio i bit će uz narod, kazao je Isaković.

Omladinski hor Zenica je počeo muzički dio programa pjesmom Zemljo moja, koju je uz solisticu Kanitu Alić izvela i Ismeta Dervoz, koja se potom obratila skupu.

Inače, više od deset hiljada simpatizera i članova Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BIH) ispunilo je zeničku Arenu znatno prije zvaničnog početka konvencije SBB-a.

Desetine autobusa i na stotine automobila iz svih krajeva države slilo se u Zenicu na veličanstveni skup nazvan “Uz narod” .

Tokom programa će se obratiti i predsjednik SBB BIH Fahrudin Radončić.

(Avaz)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close