BiHPolitika

Konjic: Stigla delegacija SDA, delegacija HDZ-a se nije pojavila

U poslijepodnevnim satima se u restoranu Orahovica kod Konjica trebao održati sastanak delegacija SDA i HDZ-a BiH. Međutim, kako ekskluzivno saznaje portal Vijesti.ba, delegacija HDZ-a se nije pojavila.

Izgleda da je HDZ konačno pokazao pravo lice svoje politike i koliko ih nije briga za evropski put BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Fadil Novalić i Denis Zvizdić su stigli na dogovorenu lokaciju, no od sastanka očito neće biti ništa.

Izetbegović je novinarima kazao da će ovo uzdrmati odnose između stranaka te poručio da SDA neće tolerisati ovakvo ponašanje.

“Čekali smo ih više od 40 minuta, a danas su propustili priliku da sa SDA dogovore važne stvari za ovu zemlju i propustili su i jedan dobar burek. Institucije će nastaviti raditi svoj posao, a današnji potez HDZ-a neće poremetiti njihov rad. Ovakav odnos stranaka definitivno nije dobar za BiH”, izjavio je Izetbegović.

Podsjećamo, nakon uspješnog sastanka predjsedavajućeg Predsjedništava BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika čelnika SNSD-a i predsjednika RS, na kojem je usaglašen mehanizam koordinacije te pismo namjere prema MMF-u, danas je trebao uslijediti sastanak Izetbegovića s liderom HDZ-a Draganom Čovićem.

Čović je nakon postizanja dogovora Izetbegovića i Dodika izrazio nezadovoljstvo što je mehanizam koordinacije dogovaran bez prisustva predstavnika hrvatskog naroda te je izrazio bojazan da bi dogovorenim mehanizmom dolazilo do preglasavanja.

No, današnji nedolazak je pokazao pravo “europsko” lice HDZ-a BiH.

 

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close