Koncert “Balade i Sonate” pijaniste Bartolomeja Stankovića

U sklopu manifestacije DANI MATICE HRVATSKE U SARAJEVU 2014.Matica hrvatska Sarajevo Vas poziva na koncert “Balade i Sonate” pijaniste Bartolomeja Stankovića.

Koncert će se održati u srijedu 22. 10. 2014. s početkom u 19 sati u svečanoj sali Doma Oružanih snaga u Sarajevu (ul. Zelenih Beretki 2). Ulaz na koncert je slobodan.

 

Bartolomej Stanković iza sebe broji čitav niz koncerata održanih u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi svjetski priznate profesorice Pavice Gvozdić te specijalističkog studija na Steinway Society akademiji u Veroni kod pijaniste Federica Gianella, odlučuje živjeti i raditi u domovini Bosni i Hercegovini, suprotno trendovima odlaska mladih iz BiH. Poseban akcent njegovog rada su edukativne radionice kao što je “KLAVIR – kroz historiju i građu” koja će uskoro biti predstavljena i sarajevskoj publici u Domu Oružanih snaga.

Posebnost koncerta “Balade i Sonate”  uz izvedbu djela od Mozarta, Chopina, Liszta, Prokofieva i Blagoja Berse, je i izvedba klavirske sonate bh. kompozitora Asima Horozića koja u sebi nosi poseban šarm i poletnost mladalačkog kompozitorovog stila.

 

Pogledajte promo spot koncerta na: http://youtu.be/n-euR3F5g3w

Pratite koncert na facebooku: https://www.facebook.com/events/597200837050857/

Više na http://www.bartolomejstankovic.com

 

Pokrovitelji koncerta su Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo odbrane BiH, Općina Centar Sarajevo i BHRadio1

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close