Koncert: 35 umjetničkih godina Zorana Jančića

Ciklus koncerata //MAESTRO//​ Vas poziva na solistički koncert pijaniste Zorana Jančića povodom obilježavanja 35 godina umjetničkog rada. Na programu koncerta djela J.S.Bacha, Fazila Saya i Karolya Krombholza.

Koncert će se održati u ​ponedjeljak,  ​07​122015s početkom u 19 sati u svečanoj sali Doma Oružanih snaga u Sarajevu (ul. Zelenih Beretki 2). Ulaz na koncert je slobodan.
 
​Zoran Jančić iza sebe broji na stotine koncerata održanih diljem Evrope i svijeta. Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi svjetski renomirane profesorice Pavice Gvozdić, usavršavao se kod pijanističkih legendi 20. stoljeća, Evgenija Timakina, Rudolfa Kehrera i Leonida Brumberga. Dobitnik je niza nagrada i priznanja. Nastupao je s vodećim orkestrima i na svim značajnijim muzičkim festivalima u regionu. Održao je preko 40 dobrotvornih koncerata diljem Evrope za Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo i Muzičku akademiju u Sarajevu u periodu od 1994. do 2001. godine. Redovni je profesor na klavirskoj katedri Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. 
 
Posebnost koncerta su dva djela koja će premijerno biti izvedena u Sarajevu. Prvo djelo dolazi iz Turske, Paganini Variations koje je komponovao Fazil Say, a drugo djelo iz Mađarske, 12 etida “Muzički portreti” koje je komponovao mađarski kompozitor Karoly Krombholz.

 
Pratite koncert na facebooku:

​​

 

https://www.facebook.com/events/900802826655424/

Poslušajte pijanistu Zorana Jančića na YOUTUBE​
Koncert podržali Matica hrvatska u Sarajevu, BHRadio1 i TVSA

PDF: Bigrafija Zorana Jančića

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close