Komšić: Ja poštujem izbornu volju naroda, ali mi nismo pastorče SDA

Nova vlast mora povući neke poteze i odmah na početku poslati dobru vijest i nadu da je nesto novo i dobro počelo, rekao je Komšić u intervjuu za Facetv.

Postoje tri sektora da ošalju odmah kao dobru vijest i to je mehanizam za koordinaciju , knjiženje nepokretne vojne imovine i na polju ekonomije da pokušati firmama i ljudima koji nešto rade da olakšamo teret i damo podstrek da rašire posao i počnu zapošljavati ljude.

Početak borbe protiv korupcije vidim u preispitivanju rada javnih preduzeća,između ostalog je istakao Komšić.

Nećemo podržati priču sa pregovora HDZ i SNSD gdje  su se Hrvati i Srbi navodno sve  dogovorili ,a da Bošnjacima ostaje  riješe svoje pitanje, Ja poštujem izbornu volju građana, ali mi  nismo  pastorče SDA i ao tako žele , neka rade sami bez mene, jer ja nisam Bošnjak.

Velika koalicija SDA -SBB i DF ima moju podršku i taj blok bi bilo najbolji odgovor prema politici iz RS-a  i Mostara ,ali nije do mene .Mi smo spremni za takvu koaliciju ,ali Radončić ne vjeruje da se sa SDA može napraviti ono što se očekuje od nove vlasti.

Sa takvom koalicijom u Sarajevu ,Imali bi više političkog jedinstva i to bi bilo jako dobro za BiH.

Ako ovi prvi i najveći pobjednici  ne uspiju da naprave vlast,onda postoje i  oni drugi koji trebaju napraviti vlast i ne dozvoliti da se zemlja valja u blatu.

DF je spreman dati podrku za formiranje vlasti ako se ispunjavaju ciljevi DF- a  i bez zahtjeva za pozicije ,tržimo samo koristza BiH.U takvom slučaju bi glasali samo za ono što se podudara sa našim stavovima i životnim principima, izjavio je Komšić.

(Vijesti.ba/Face)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close