BiHPrivredaVisoko

Kompanija Vispak zajedno sa potrošačima razvija novi proizvod

Kompanija Vispak zajedno sa potrošačima razvija noviproizvod

Prviput u historiji marketinškog tržišta, bh. kupci učestvuju u kreiranju imena, dizajnai himne budućeg ćejferskog proizvoda. Idejni ćejferski proizvod je noviproizvod kompanije Vispak u kategoriji kafe (2u1 i 3u1) ali napravljen po željikupaca.Cilj projekta je prvenstveno involviranje potrošača u segmentu razvojanovog proizvoda, instant toplog napitka, koji će biti napravljen po ukusućejfera.

Ćejfili ćeif je bosanski i nigdje na svijetu se ne doživljava kao ovdje. Nemogućeje prevesti riječ ćejf  na strani jezik,  niti osjetiti negdje drugo jedinstveni ineponovljivi trenutak koji predstavlja ćejf kao u Bosni i Hercegovini. Ćejferisu bili idealno ime za grupu ljudi koji će stvoriti ćejferski pokret te stvaratitržište po mjeri ćejfera koje će biti specifično u svijetu.

Ucilju predstavljanja projekta, njegovih aktivnosti i očekivanih rezultata, Vispakje pokrenuo web platformu www.cejferi.ba,  gdje svaki kupac može da predloži ime, izgled,sastav i himnu novog proizvoda i postane jedan od ćejfera koji stvaraju tržištepo njihovoj mjeri. Faze realizacija navedenih aktivnosti će se vršiti urazličitim vremenskim periodima. Ćejferi će glasati za najbolje prijedloge.

„Ćejferiće učestvovati u degustaciji novog proizvoda te zajedno sa zaposlenicimakompanije Vispak razvijati okuse instant toplih napitaka. Marketing mix za noviproizvod će biti usaglašen sa potrošačima. U konačnici, stvarati ćemo tržištepo mjeri ćejfera. Pozivamo sve ćejfere koji žele  zajedno sa nama donositi odluke i stvoritiproizvod po svojoj mjeri ćejfera,da nam se pridruže naINSTAGRAM FACEBOOK WEB stranicu –Ćejferi.“ – izjavila je Zerina Čolaković, rukovodilacmarketinga i prodaje.

Na web stranici Ćejferi dostupan je forum ćejfera gdje će svakodnevno moći komunicirati i razmijenjivati mišljenja o raznim temema. Forum će biti potpora u izgradnji što bolje ćejferske strategije koju će zajedno ispričati ćejferi.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close