Komisija za ljudska prava, mlade i ravnopravnost spolova OV Visoko: Poziv svim udruženjima mladih

Komisija za ljudska prava, mlade i ravnopravnost spolova, dana 4.4.2014. godine, održala je 5. sjednicu, proširenu sa predstavnicima udruženja-članica Vijeća mladih općine Visoko.

Na sjednici je održana prezentacija Odluke o načinu odabira projekata nevladinih/neprofitnih organizacija po LOD metodologiji, usvojene na sjednici Općinskog vijeća Visoko.

Također, na sjednici su razmatrana pitanja koja se odnose na dosadašnji rad i trenutne aktivnosti udruženja-članica Vijeća mladih općine Visoko.

Tom prilikom je zaključeno da se održi edukacija udruženjima mladih o primjeni i upotrebi LOD metodologije u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća, a u saradnji sa Vijećem mladih općine Visoko i nadležnom općinskom službom, kao i da se od Vijeća mladih općine Visoko i svih drugih udruženja mladih sa područja općine Visoko zatraže prijedlozi i sugestije, na osnovu kojih će Komisija donijeti svoje programske aktivnosti za tekuću godinu.

U tom cilju, Komisija upućuje poziv svim udruženjima mladih da svoje prijedloge, sugestije i mišljenja dostave Komisiji za ljudska prava, mlade i ravnopravnost spolova, na mail adresu: vijece@visoko.gov.ba u roku od 15 dana.

 

PREDSJEDNIK KOMISIJE

Dejan Šćepanović

Visoko, 10.4.2014. godine

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close