-TopSLIDEKolumne

Koliko je SDA spremna poniziti državu samo da bi vječni student Mehmedagić ostao u OSA-i

(Patria) – Današnja imenovanja na Vijeću ministara BiH kojim je, kako je rekao predsjedavajući Zoran Tegeltija, otkočen rad institucija ne prestaje izazivati reakcije.

S obzirom da su na mjesto direktora SIPA-e I RAK-a imenovani kontroverzni kadrovi Darko Ćulum i Draško Milinović reakcije su poprilično oštre, ako se tome i doda najavljeno imenovanje Osmana Mehmedagića za prvog čovjeka Obavještajno sigurnosne agencije.

“Direktor SIPA-e je Darko Ćulum, bivši direktor policije RS-a u vrijeme ubistva Davida Dragičević i koji je ispunio uvjete za penziju.

Direktor RAK-a je Draško Milinović, bivši direktor RTRS-a kojem su, tokom njegovog mandata, izrečene kazne u iznosu od 246.600 KM.

Koliko je SDA (uz pomoć DF-a) spremna poniziti državu samo da bi na poziciji direktora OSA-e ostao vječni student Osman Mehmedagić zvani Osmica koji je nedavno dostavio instant diplomu

Američkog univerziteta i proglasio je državnom tajnom, koji treba još da dostavi potvrdu o zipovanom radnom stažu od 5 godina nakon završenog fakulteta, a koji je k tome još i ispunio uvjete za penziju”, upitala je analitičarka Ivana Marić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close