Koja zemlja ima najrazvijeniju prostituciju, najviše alkoholičara…

Brazil se može pohvaliti sa svojih pet trofeja sa Svjetskih fudbalskih prvenstava, Danska nosi titulu “Najsretnije države na svijetu”, ali ne mogu se sve države pohvaliti samo lijepim stvarima.

Punkufer.hr donosi top 10 činjenica o kojima niko ne govori…

Alkohol, cigarete, prostitucija – pročitajte najcrnje svjetske podatke!

10. Ko najviše konzumira cigarete?

Austrija, iako je jedna od država Evropske unije gdje pušenje nije IN, i gdje je drastičan broj pušača nedavno prestao pušiti, zauzima visoko prvo mjesto kao država u kojoj je čak 37 odsto stanovnika ovisno o cigaretama.

9. Najveći alkosi su…

Premda se i Hrvati i Srbi prave važni da najviše piju i imaju najveći broj kafića, država koja je na prvom mjestu po ispijanju alkohola je ipak – Bjelorusija. I to 17,5 litara alkohola po glavi stanovnika, brrr…

8. Plastika

Jeste li znali kako je Južna Koreja na prvom mjestu po plastičnim operacijama? Pretpostavka je kako je jedna od pet žena imala neki oblik plastične korekcije.

7. Gdje šume više nema…

Mjesto koje je poznato po najbržoj sjeći šuma na svijetu je Honduras. Čak 70 odsto naroda živi u visokom siromaštvu, a drvo im je jedini izvor energije. Probajte im spomenuti ekologiju…

6. Gdje ljudi kratko žive…

S prosječnim životnim vijekom od svega 49 godina, Čad je država s najkraćim očekivanim životnom dobi.

5. Prijateljice noći?

Ne, nije Mađarska, niti Ukrajina – to je Njemačka s čak 300.000 osoba koje rade u seksualnoj industriji.

4. Ljudetina za ručak?

Kanibalizam je jako rijedak, no i dan danas se praktikuje u nekim plemenima. Jedno dokazano živi u Papui Novoj Gvineji, a tu su još Kongo, Amazonija…

3. Ko mrzi životinje?

Japanci su na prvom mjestu kao država koja je najokrutnija prema životinjama.

2. Djeca u ratu…

Somalija je država koja prema statistikama ima najviše djece ratnika. Neki od njih su stari tek 10 godina, a od malih nogu su učeni za korištenje oružja.

1. Trgovina ljudima

Država koja je poznata kao mjesto po visokoj stopi trgovine ljudima je Bangladeš. Svake godine između 600 i 800 hiljada osoba je prošvercano preko granice radi prodaje.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close