Koga BiH može dobiti u baražu?

Ukoliko reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras izbori baraž, to neće značiti da smo već na Euru. Naprotiv, u baražu bi nam mogle doći neke izuzetno nezgodne ekipe.

Pošto u nekim grupama treće mjesto još uvijek nije riješeno, bavit ćemo se i predviđanjima.

Treće mjesto u grupama:

Grupa A: Turska/Holandija
Grupa B: BiH/Izrael/Kipar
Grupa C: Ukrajina
Grupa D: Irska
Grupa E: Slovenija
Grupa F: Mađarska
Grupa G: Švedska
Grupa H: Hrvatska/Norveška
Grupa I: Danska

Iz svega navedenog, jasno je da nam može doći protivnik koji je, u najboljem slučaju, ravnopravan u svakom mogućem smislu.

Naša prednost bila bi to što ćemo, najvjerovatnije, biti nositelji. To znači da nećemo moći dobiti Ukrajinu, Hrvatsku ili Dansku. Ukoliko bi Hrvatska bila druga, a Norveška treća, onda bi među nosiocima vjerovatno bila Švedska. Također, još uvijek nije jasno da li će Turska biti nosioc ili ne, ali moguće je i da zaigramo sa njima.

To bi značilo da su nam najvjerovatniji protivnici izuzetno jaka Švedska/Noverška, Irska, ili Slovenija. Od ovih reprezentacija pobjeđivali smo Norvešku i Sloveniju, dok smo od Švedske i Irske gubili u prijateljskim utakmicama.

Jasno je da bi vrlo težak protivnik bila i preporođena Turska koja pod Fatihom Terimom igra sve bolje.

Treba napomenuti da će direktan plasman na Euro izboriti i najbolja trećeplasirana ekipa, što će najvjerovatnije biti Mađarska. Direktno bi mogla i Turska ukoliko slave nad Islandom, a Kazahstan pobijedi Latviju.

Najvjerovatniji scenario:

Nosioci: Ukrajina, Hrvatska, Danska, BiH, Švedska (?)

Nenosioci: Irska, Slovenija, Švedska (?), Norveška, Turska

Autor: A.U. – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close