logo
bios

Ko su braća Hamidović: Iza sebe imaju armiju prosjaka i zarađuju milione

Objavljeno prije 7 mjeseci . u čet, avg 1st, 2019

Detalji vatrenog obračuna u zeničkoj teretani

Ko su braća Hamidović: Iza sebe imaju armiju prosjaka i zarađuju milione

Sumnja se da je Denis Hamidović, sin “kralja džeparoša” Elvisa Hamidovića, pucao u H. I., koji je lakše povrijeđen

Izvor: avaz.ba

Zenička policija traga za braćom Denisom i Tonijem Hamidovićem, za koje se sumnja da su učestvovali u tuči i pucnjavi u kojoj je ranjen H. I. iz Zenice. Sumnja se da je Denis osoba koja je pucala.

Povrijeđeni je zbrinut u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje su kod njega konstatirane lakše tjelesne povrede. Policija traga za još dvije osobe S. E. i H. L. iz Zenice.

– U Kranjčevićevoj ulici u 19.30 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja od H. D. prema H. I., obojica iz Zenice, a potom i do fizičkog napada od H. D., S. E., H. T. i H. L., koji su pobjegli sa mjesta događaja. Osoba H. I. je zbog zadobivenih povreda vozilom Hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su mu konstatirane lake tjelesne povrede – kazala nam je Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ona dodaje da se za osumnjičenima još intenzivno traga.

Kako nezvanično saznajemo, do tuče i pucnjave je došlo u  teretani u podrumskim prostorijama tržnog centra u Kranjčevićevoj ulici.

Braća Hamidović u Zenici su poznatiji po pripadništvu kriminalnoj grupi koja se bavila džeparenjem. Braća su uhapšena u velikoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pod nazivom CD, zajedno s Nusretom Hamidovićem, sinom “kralja džeparoša”, i njihovim ocem Elvisom Hamidovićem, koji koristi ime Elvis Salčinović, te još deset osoba.

Oni su djevojke iz BiH vodili u Francusku, gdje su ih primoravali da za njih džepare i na taj način zaradili više od dva miliona eura. Prilikom njihovog hapšenja, u Zenici je pronađen veliki broj djece nepoznatog identiteta i staratelja.

Oni su imali razgranatu mrežu džeparoša širom Evrope, a istražne agencije vjeruju da je u posljednjih 10 godina pod njihovom kontrolom bilo više od 500 maloljetnika, uglavnom Roma sa prostora bivše Jugoslavije. Te frapantne podatke su tokom suđenja Fehimu Hamidoviću u završnim riječima iznijeli tužioci u Francuskoj, koji su rukovodili istragom protiv zloglasnog klana Hamidović. Osim u Francuskoj, klan je svoje ogranke imao i u Austriji, Italiji, Belgiji i Španiji, što potvrđuju desetine racija, ali i presuda u tim zemljama.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh