PolitikaZDK

KO SDP ZDK: Održani Prijevremeni unutarpartijski izbori u Visokom, Zenici, Kaknju, Olovu, Brezi i Usori

U nedelju, 14. maja 2017.godine  održani su Prijevremeni  unutarpartijski izbori za predsjednike općinskih/gradskih i kantonalnih/regionalnih organizacija po principu „ Jedan član-jedan glas“.

Izbori  na području ZDK održani su u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica, te  općinskim organizacijama SDP BiH Kakanj, Visoko, Breza, Olovo i Usora.

Na jedanaest biračkih mjesta na području ZDK članovi SDP BiH  birali su predsjednika koji  će rukovoditi organizacijom do narednih redovnih unutarpartijskih izbora. Izbori su se odvijali u vremenu od 7:00 do 19:00, a regularnost izbornog procesa  pratile su općinske izborne komisije SDP BIH .

Nakon zatvaranja biračkih  mjesta i prebrojavanja glasova, izborne komisije  su konstatovale da su predsjednici u svim organizacijama  izabrani u prvom krugu.

– U GO SDP BIH Zenica između tri kandidata, Alić Armina, Kovačević Sune i Simić Mladena, izabran je SIMIĆ MLADEN  kome je glas od ukupnog broja izašlih na izborepovjerenje ukazalo cca.85 %  članova.

– Članovi SDP BiH Visoko predsjednika/predsjednicu OO SDP BiH birali su između dva kandidata: Čučuk Mirsada i Zubić Jasmine. Za predsjednicu OO SDP BIH izabrana je JASMINA ZUBIĆ.

– U OO SDP BIH Breza članovi su predsjednika birali  između dva kandidata: Begić Sabita i Čosić Suada.  Prednost kod izbora   dali su  kandidatu BEGIĆ SABITU, koji će funkciju predsjednika  OO SDP BiH Breza obnašati do  redovnih unutarpartijskih izbora.

– U OO SDP BiH Kakanj, Olovo i Usora članovi SDP BiH izjašnjavli  su  se  o  jednom kandidatu, a rezultati izbora su sljedeći:

– Za predsjednika OO SDP BiH Kakanj  izabran je BEGIĆ AHMED.

– Funkciju predsjednika OO SDP BiH Olovo    u narednom periodu obnašat će HALILOVIĆ AMIR, dok će funkciju predsjednika  u OO SDP BiH Usora  obnašati  MURATOVIĆ SEAD.

Izabranim predsjednicima Simić Mladenu, Zubić Jasmini, Begić Sabitu, Begić Ahmedu, Halilović Amiru i Muratović Seadu rukovodstvo KO SDP BiH ZDK upućuje iskrene čestitke  na izboru, a svim članovima koji su izašli na izbore i koristeći svoje demokratsko pravo birali predsjednika Gradske/općinske  organizacije iskreno se zahvaljujemo.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close