Ko prijeti, a ko obmanjuje: Kako je Željko Komšić slag'o javnost…

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije (HBŽ) uputilo je danas saopštenje u kojem reaguje na dezinformacije predsjednika Demokratske fronte i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Željko Komšić je, naime, na pres konferenciji Demokratske fronte, koja je održana 16. jula, obavijestio javnost da se kandidatkinja njegove stranke Zora Šeremet-Terzić povukla iz utrke za članicu Predsjedništva BiH, zbog prijetnji koje su primili ona i njena porodica.

– Na sjednici predsjedništva stranke gospođa Zora Šeremet-Terzić bila je izabrana za našeg kandidata. U međuvremenu, kako je ta informacija objavljena, gospođa Šeremet-Terzić i njena porodica primili su ozbiljne prijetnje, koje su takvog karaktera, da su napustili i Livno i Bosnu i Hercegovinu – objasnio je tada Komšić.

Međutim, u saopštenju MUP-a HNK navodi se da je Zora Šeremet-Terzić izjavom navela da joj niko nije prijetio, niti je napuštala općinu Livno, zbog bilo kakvih prijetnji, a kamoli državu BiH u posljednje vrijeme.

Naime, temeljem Zakona o kaznenom postupku FBiH, djelatnici PU Livno dana, 21. jula 2014 godine u prostorijama PU Livno, sačinili su Zapisnik o saslušanju svjedoka na okolnosti pisanja medija vezano za prijetnje koje su navodno upućene prema Zori Šeremet – Terzić.

Tom prilikom Zora Terzić je, između ostalog, izjavila u svezi  sa medijskim istupima Demokratske Fronte – Željko Komšić, da je dana 12. jula 2014. godine informirana od stranačkih kolega da je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva na predstojećim izborima.

Nakon što je u prvom momentu bila iznenađena odnosno nepripremljena na takvu vrstu ponude i nakon konsultacije s užim krugom porodice odlučila je odbiti navedenu ponudu.

Kako je to na pres konferenciji objasnio Komšić pogledajte u priloženom videu:

depo

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close