-TopSLIDEBiHPolitika

Ko je odgovoran: Za prijetnje učenika iz Lukavca znali su svi

Šokantni detalji

Nakon što je javnost u BiH šokirala informacija da je učenik u školi u Lukavcu iz vatrenog oružja ranio nastavnika, pojavili su se novi šokantni detalji.

Kako su Vijesti.ba ranije objavile, ministar MUP-a TK Hajrudin Mehanović potvrdio je da su od ranije postojala saznanja da se radi o učeniku jako problematičnog ponašanja, zbog čega je i premješten iz jedne škole u drugu.

– Učenik je i ranije upućivao prijetnje i on je ranije evidentiran od strane policije i to je upućeno Tužilaštvu, koje je dalje dalo upute Centru za socijalni rad. Moramo vidjeti gdje je u tom lancu nastala greška, rekao je Mehanović.

Da su prijetnje postojale i ranije tvrdi Dino Osmanović, član Gradskog odbora Naše Stranke.

– Ovo je poruka od 22. maja 2023. godine, kada sam nakon saznanja da učenik prijeti da će se osvetiti nakon što su ga prebacili iz škole, tražio informaciju da vidim, da li smo se opametili ili poduzeli nešto da nam se ne dogodi Beograd.
Nažalost, nismo. Desilo se da je nedužan čovjek stradao (neko reče nisu stradala djeca i nema panike), ali ja kažem da je, nažalost, stradao otac dvoje djece i ima panike.

Ima potrebe za paniku sve dok ne odgovaraju nesposobni kadrovi iz MUP-a i Tužilaštva. Možda tada dođemo pameti i počnemo učiti na tuđim greškama – napisao je Dino Osmanović na društvenim mrežama.

 Naveo je da je uputio pitanje MUP-u, ali da nije dobio odgovor, već samo poziv putem Vibera uz riječi da su poduzeli sve radnje, da je sve pod kontrolom i da ne mogu davati više informacija, jer je riječ o maljoljetnoj osobi.

– Vjerovao sam sistemu, ni sam ne znam zašto – dodao je Osmanović.

https://www.facebook.com/plugins/post.php

Podsjetimo, u pucnjavi je povrijeđen Nedim Osmanović (1985) iz Lukavca, uposlenik JU OŠ Lukavac grad koji je zadobio TTP konstatovane na Klinici za hirurgiju, a prema trenutnim informacijama povrijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL koja je još u toku.

(Vijesti.ba)

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close