Ko ima pristup vašim profilima na internetu

Brojne aplikacije koje danas koristimo na internetu, tabletima ili pametnim telefonima od nas traže da im odobrimo pristup našim profilima na društvenim mrežama.

Ponekad čak nude da se prijavimo na internet-stranicu ili neki servis pomoću profila na društvenoj mreži.

Ali, nakon nekog vremena, teško je više pratiti koliko aplikacija zapravo ima pristup našem profilu na Facebooku ili Twitteru. Besplatna aplikacija za iOS i Android, MyPermissions može vam pomoći otkriti ko sve ima pristup, kakav pristup i kako ukinuti pristup profilu.

Za provjeru koje aplikacije imaju pristup vašim profilima na društvenim mrežama, potrebno se prijaviti se na te profile kroz MyPermissions.

Tako vam se nakon prijave na Twitter ispisuje koje aplikacije imaju pristup vašem profilu i nudi mogućnost opoziva pristupa.

U posljednjoj verziji MyPermissionsa dodana je mogućnost obavijesti kad neka nova aplikacija pristupi vašem profilu.

Osim Facebooka i Twittera, aplikacija provjerava i ko pristupa vašem profilu na Googleu, Yahoou, Dropboxu, Instagramu, FourSquareu i Flickru.

U MyPermissions tvrde kako oni ni u kojem slučaju ne čuvaju e-mail adrese i lozinke koje se koriste za pristup profilima te da je u svakom trenutku moguće ukloniti aplikaciju s pametnog telefona.
No, prije toga bacite oko na aplikacije kojima ste (ili možda niste) odobrili pristup svojim profilima na društvenim mrežama. Mogao bi vas iznenaditi njihov ukupan broj.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close