NogometSport

Ko će u narednoj sezoni voditi NK Čelik i kojim igračima ističe ugovor?

Zeničani žele borbu za vrh tabele

Nogometaši Čelika prošlu sezonu u Premijer ligi završili su na sedmoj poziciji. Zeničani su napravili rezultatski pomak, te se nisu borili za opstanak u Premijer ligi, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Budući da su u klubu naglasili da je to sezona stabilizacije kluba, za očekivati je da crno-crveni u narednoj sezoni odu korak dalje, a to je borba za prve četiri pozicije na tabeli. Za takav poduhvat svakako da će trebati pojačati svoj tim, ali isto tako i riješiti pitanje licence za Evropu, što sigurno neće biti lagan zalogaj, budući na još mnogo problema i repova iz prošlosti koje ovaj klub ima.

Kada je u pitanju igrački kadar poznato je da su ugovori istekli Almiru Ćubari i Marinu Jurini, dok će narednog mjeseca isteći Harisu Dilaveru, Fenanu Salčinoviću i Namiru Alispahiću. Bojan Pavlović, Dušan Hodžić i Sanjin Lelić završili su s posudbom na Bilinom polju i neizvjesno je šta će biti s njima. Od ostalih igrača sigurno da se očekuje i raskid saradnje sa Selimom Aydemirom i Umutom Guluzadeom, koji imaju važeće ugovore s Čelikom, ali na Bilinom polju nisu odigrali ni minute.

Prvo pitanje koje će se riješiti na Bilinom polju do početka priprema, koje su planirane 20.juna, jeste rješavanje pitanja novog šefa struke. Po svemu sudeći nakon Orneka i Arslana, Zeničane će i u narednoj sezoni voditi strani trener. Ko će biti novi šef struke još nije poznato, ali do početka priprema sigurno da će i to biti riješeno.

Ono što je sigurno da Zeničanima za narednu sezonu trebaju pojačanja u svim linijama, posebno u zadnjoj liniji i napadu, gdje klub nije imao širine u prošloj sezoni. Od igrača kojima je istekao ugovor, klub će pokušati zadržati Jurinu, Salčinovića i Dilavera, a vidjet ćemo hoće li u tome uspjeti.

Dobra vijest za sve navijače Čelika jeste što igrači poput Miletića, Vrhovca, Okolija, Jamaka, Grahovca, Dedića i Okića imaju važeće ugovore i za narednu sezonu s klubom, tako da je potrebno samo nadograditi ekipu iz prošle sezone, koja bi mogla biti konkurentna za vrh tabele u narednoj sezoni Premijer lige.

sportsport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close