BiHPrivreda

Ko će kupiti Bosmal: Sarajevski hotelijer spremio 40 miliona maraka?

Ukoliko se ova ponuda ne prihvati na prvom ročištu, ići će se na drugo kad bi cijena mogla biti mnogo niža- piše Faktor.ba

 

U Općinskom sudu u Sarajevu u toku je prodaja Bosmala, najvećeg stambeno-poslovnog kompleksa u Sarajevu.

 

Ponuđeno je ukupno 231 stan, 371 garaža i 46 poslovnih prostora u dvije kule. Ukupno je ponuđeno 648 prostora čija je ukupna cijena 83,4 miliona maraka.

 

Nekretnine se na prvom ročištu ne mogu prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti.

 

Navodno je među ponuđačima jedan sarajevski hotelijer koji je za kompletan Bosmal spremio 40 miliona maraka, što je daleko ispod početne cijene- piše Faktor.ba.

 

Ukoliko se ova ponuda ne prihvati na prvom ročištu, ići će se na drugo kad bi cijena mogla biti mnogo niža.

 

Bosmal City Center jedna je od najvećih poslijeratnih investicija u BiH, a izgradnja kompleksa, prema ranijem pisanju medija, koštala je oko 160 miliona maraka. No, kompanija je zapala u finansijske probleme jer nije uspjela prodati većinu stanova.

 

Prodaja je zakazana na zahtjev Unicredit banke Mostar, u predmetu protiv kompanije Bosmal. Učesnici javnog nadmetanja su dužni prije početka ročišta položiti osiguranje u iznosu 10.000 KM. Najbolji ponuđač dužan je položiti sudu licitiranu cijenu u roku od 15 dana od dana prodaje. Prema nepotvrđenim informacijama, prodavač je bliži prodaji cijelog centra u paketu, nego da se ide na licitaciju stan po stan.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close