“KLAVIR – kroz historiju i građu” – Multimedijalni koncert pijaniste Bartolomeja Stankovića

Udruženje umjetnika BELLARTE  Vas poziva na multimedijalni koncert
“KLAVIR – kroz historiju i građu”
kojeg će održati pijanist
Bartolomej Stanković

Koncert će se održati u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu,
srijedu, 12. novembra/studenog 2014. godine s početkom u 19 sati.

Ulaz slobodan

 

Posebnost koncerta “KLAVIR – kroz historiju i građu” je u multimedijalnom sadržaju i interakciji s publikom koja će imati prilike čuti djela skladatelja koji su utjecali na razvoj klavira, kako je klavir uopće nastao, kako se danas gradi, te da aktivno učestvuje u programu koncerta.

Projekt “KLAVIR – kroz historiju i građu” je dobitnik Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu.

 

Bartolomej Stanković je nedavno održao koncert “Balade i Sonate”  u istoj dvorani u sklopu manifestacije Dani Matice hrvatske u Sarajevu 2014., a iza sebe broji čitav niz koncerata održanih u BiH i inozemstvu. Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi renomirane profesorice Pavice Gvozdić, te specijalističkog studija na Steinway Society akademiji u Veroni kod pijaniste Federica Gianella, odlučuje živjeti i raditi u domovini Bosni i Hercegovini, suprotno trendovima odlaska mladih iz naše domovine.

 

Koncert podržali: Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo odbrane BiH, VGT osiguranje Visoko, Udruženje umjetnika Bellarte, MagazinPlus Visoko, MS-Company Visoko, Sarajevska filharmonija, Franjevačka gimnazija Visoko, Franjevačka teologija Sarajevo, Newevent Sarajevo, Brothers Sarajevo

 

Dobrodošli!

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close