Kiseljak: “Grakop” gradi obilaznicu

Na natječaju za izbor izvođača radova kiseljačke obilaznice prije dvije godine izabrana je tvrtka “Grakop” Kiseljak, no radovi do danas nisu počeli. Naime, cijeli projekt je odgođen zbog žalbe, a nadležni sud donio je odluku da je postupak proveden po zakonu, pa su se stekli uvjeti za potpisivanje ugovora i početak radova. Riječ je o 700 metara buduće Zagrebačke ulice na regionalnom putu R443 Visoko-Kiseljak. Inače, ovaj projekt posljednji je od četiri velika projekta u SBŽ-u koja su u nadležnosti županijske Direkcije za ceste, a za koje je kreditno zaduženje odobrio Sabor ove županije.

“‘Već 2012. godine predložili smo Vladi i Skupštini četiri projekta, od čega su tri završena krajem 2012. i početkom 2013. godine, a danas smo evo sretni da napokon započinjemo radove i na posljednjem, četvrtom projektu vezanom za cestovnu izgradnju na području ove županije”, istaknuo je Sulejman Bečirević, direktor županijske Direkcije za ceste.

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak također nije krio zadovoljstvom zbog potpisivanja ovoga ugovora.

“Ovo je za mene osobno jedan od radosnijih dana, jer napokon nakon dvije godine zastoja i zavrzlama, počinjemo s radovima na izgradnji kiseljačke obilaznice. Što se tiče same investicije, Općina Kiseljak obvezala se da će riješiti imovinsko-pravne odnose, a u sklopu projekta izgradnje mini-obilaznice izgradili smo most i kružni tok sa pristupnim putem do mosta”, kazao je načelnik Ramljak.

Sigurni smo kako će za nešto više od dva mjeseca, kada se očekuje dovršetak izgradnje obilaznice, biti vidljivo rasterećenje prometa u središtu Kiseljaka, a prometne gužve u posljednje vrijeme jedan su od najvećih problema središta ovoga grada.

www.magazinplus.eu – artinfo.ba/im

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close