Kiseljačke mažoretkinje među najboljima u BiH

Osim pojedinih znamenitosti, mineralne vode, pogačica i kiseljačke mažoretkinje su postale prepoznatljivi dio Kiseljaka. S obzirom na malu sredinu, od svog nastanka 2000. godine, osim kratke pauze u radu 2007. godine, nižu same uspjehe.

Posebno uspješna je bila ova i prethodna godina, stoga smo razgovarali s predsjednicom ove Udruge i trenericom, Valentinom Vidović: “godina nam je bila prilično naporna, treninzi, pripreme, prikupljanje financije, nastupi. Cure su trenutno na godišnjem odmoru iako za neke od njih nema godišnjeg jer nastupe imaju i tijekom ljeta”.

Jedan od najvažnijih ovogodišnjih nastupa svakako je bilo sudjelovanje na državnom prvenstvu u Tomislavgradu gdje su, osim u natjecateljskim kategorijama, nastupile i Mrvice (dječji sastav), kadeti B i duo neformacija -senior štap.

“Neformacija solo štap je koreografija spremljena i uvježbana doslovno u dva tjedna. Djevojka koja se natjecala, Maris Gardavski (zbog vremena, kiša je padala cijeli 4 mjesec) nije imala gdje trenirati i jedina opcija je bila korištenje dvorane srednje škole ujutro u 5 sati te je tad trenirala, a nakon toga odlazila u školu i ispunjavala svoje obaveze. Ostali timovi u dvorani treniraju samo subotom ujutro i to zahvaljujući taekwondo klubu koji je dijeli s nama u istom terminu”, kazala nam je Valentina.

kiseljacke-mazoretkinje-3

Za organizaciju glede nastupa na državnom prvenstvu, djevojkama su osim naravno roditelja, pomogli i drugi vjerni navijači kao i načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.

“Cure su ispunile moja očekivanja kao trenerice, unatoč problemu mjesta treniranja kojeg imamo. Kadeti i juniori su 4. u državi te su nijanse odlučile mjesta. Cure su doista dobre što pokazuju i ocjene sudaca”, pohvalila se Valentina.

Maris Gardavski (solo štap junior) osvojila je 3. mjesto te osigurala odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati od 11.9.-14.9.2014. u Rumunjskoj (Târgovişte). Osim Maris trebale su putovati i kadetkinje i juniorke te se natjecati, međutim financijsko stanje im je to onemogućilo.

Hvalevrijedna aktivnost je i osnivanje podružnice na Brnjacima, a od sljedećih aktivnosti mažoretkinje imaju nekoliko dogovorenih ljetnih nastupa te im predstoje i pripreme za završni koncert koji će se održati početkom listopada, a tu su svakako i pripreme za državno prvenstvo 2015. godine.

Osim “Kid`s festivala” cure su ove godine nastupile na mostarskom Sajmu gospodarstva, Danima cvijeća, Humanitarnoj večeri za poplavljena područja u Vitezu, teniskom turniru Kiseljak Open , obilježavanju poklada te na raznim drugim kulturnim događanja.

Inače, kiseljačke mažoretkinje su u potpunosti preuzele bivše članice, dakle nemaju nikakvu pomoć sa strane.

www.magazinplus.eu – Artinfo.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close