logo
bios

Kirby: Ne dozvolite da vas varaju

Objavljeno prije 1 mjesec . u ned, dec 15th, 2019

Kirby je usisivač koji se prodaje i servisira sistemom “od vrata do vrata”, prije se to zvalo putem trgovačkih putnika.

S vremenom su se „slobodni strijelci“ na tom tržištu monoplizirali do te mjere da svoje usluge „astronomski“ naplaćuju. Primjera radi, prije neki dan vlasnik Kirby usisivača u Visokom je zatražio uslugu servisiranja određenog „potrošnog materijala“ na usisivaču, koji u ovlaštenom servisu košta 34 KM, „slobodni strijelac“ mu je za tu uslugu tražio 400 KM.

Godinama su „slobodni strijelci“ koristili „zakonske praznive“ – nedorećenosti na kojima se zasniva ovdašnja „siva ekonomija“.

Kompletno snadbjevanje, servisiranje i potpuna podrška korisnicima KIRBY sistema ulazi u novu fazu tržišnog poslovanja s pojavom autorizovanih  i ovlaštenih servisera koji posluju na potpuno legalan i legitiman način unutar poreskog sistema. 

U praksi se još uvjek nalaze „slobodni strijelci“ koji koriste neinformiransot klijenata ali i sporost inspekcijskih organa koji trebaju prevenirati svaki vid „sive ekonomije“.

Sistem se postupno uspostavlja sve sa ciljem da se zaštite potrošaći te da se poslovanje na ovaj način uvede u poreski sitem.

I ovim putem apeliramo na sve društvene aktere da u granicama svojih mogućnosti zaštite građane – potrošaće od silnih „slobodnih strijelaca“ koji profitiraju u zoni „sive ekonomije“.

KIRBY P.J. Visoko

Denim Company

Kralja Tvrtka 21

Tel: +387 32 735 500
Mob: +387 60 343 545 4
email: [email protected]

kirby.com
Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh