Kemal Monteno nakon transplantacije bubrega: Kao da sam ponovo rođen

Legendarni kantautor Kemal Monteno nalazi se na kućnom liječenju i, kako kaže, odlično se osjeća nakon što mu je 16. novembra u Zagrebu izvršena transplantacija bubrega. Ističe da mu mnogo znači podrška rodbine, prijatelja i kolega, koji su uz njega bili i u najtežim trenucima.  

Normalan život

– Kao da sam ponovo rođen. Odlično se osjećam. Sada sam kao nov. Spreman sam za nove privatne i poslovne izazove. Operacija je trajala tri sata, ali sve je prošlo bez komplikacija. Najteže mi je palo što sam morao dvije sedmice strogo mirovati. Navikao sam da sam stalno u pokretu i ne mogu dugo biti na jednom mjestu – kaže izuzetno raspoloženi Monteno, koji je na transplantaciju bubrega čekao skoro tri godine.

I u narednom periodu će se morati strogo pridržavati savjeta ljekara i ići na kontrole.

– Sada imam priliku da vodim normalan život i to moram cijeniti i čuvati. Imam i poseban režim ishrane. Ranije mi je zdravlje bilo uvijek na posljednjem mjestu, a sada na prvom. Ne smijem riskirati i igrati se sa srećom, koja mi nije okrenula leđa – kaže Kemo.

Rodni grad

Prvi nastup nakon transplantacije bubrega Monteno bi trebao imati za Novu godinu.

– Za najluđu noć svirat ću u Španiji. Već sada sam poželio gitaru i da zapjevam malo za svoju dušu. Jedva čekam da 31. decembra izađem na scenu. Nakon novogodišnjeg nastupa već imam ugovorene koncerte u Novom Sadu i Beogradu. Kada je riječ o mom rodnom gradu, mom Sarajevu, ne vjerujem da ću tamo ikada više održati neki veliki nastup – kaže legendarni kantautor.

Pozivi Čole, Brege, Halida, Hanke, Arsena…

Prije nekoliko dana Kemu je obradovao poziv Zdravka Čolića.

– Čuli smo se nakon njegovog koncerta u Sarajevu. Čuo sam da je u Zetri napravio pravi spektakl. On je to i zaslužio. Čola nema veze s ovim svijetom. On je veličina i ljudska i muzička. Čola je broj jedan u regionu – kaže Monteno, koji dodaje da ga stalno zovu Goran Bregović, Halid Bešlić, Arsen Dedić i Hanka Paldum.

Ž6 = Muzika je pala na niske grane

Kemo je razočaran stanjem na estradi u regionu te, iako ima veliki broj pjesama, ne pomišlja da ih snima ili izdaje album.

– Nemam kome pisati. Pa, vidite šta se sluša. Samo neki narodnjaci, ali ne oni lijepi koje i ja volim. Muzika je stvarno pala na vrlo niske grane – kaže legendarni kantautor.

EGIDA
Ranije mi je zdravlje bilo uvijek na posljednjem mjestu, a sada na prvom

Autor: D. ZEBA – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close