Kavazović: Srebrenica je temelj BiH

Srebrenica je temelj Bosne i Hercegovine i jednako je važna za one nad kojima je počinjen genocid, kao i za one koji su ga počinili, poručio je danas na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović, javlja agencija Anadolija (AA).

“Srebrenica je temelj Bosne i Hercegovine. Ona je jednako važna za nas nad kojima je izvršen genocid, ali je isto tako jako važna i za one u čije ime je on počinjen, nadajući se da će njihovo kajanje doprinijeti da život u BiH se nastavi i da počne teći normalnim tokom”, naglasio je reis Kavazović.

Kavazović se prisjetio i svoje izjave od 1995. godine i poruku mira koju je poslao.

“I tada sam kazao da mi Bošnjaci treba da se obračunamo sa četnicima na linijama, a ne sa nevinim srpskim narodom koji je tada bio u Tuzli zajedno sa nama. To mislim i danas, da zločinci trebaju da odgovaraju i da plate za ono što su učinili”, rekao je on.

To je jedina pravda i jedino što se može učiniti, da bismo mogli podnijeti grijeh, smatra Kavazović.

“A svi smo ovdje grešni. Kada je riječ o Srebrenici, ako svi nismo krivi, svi jesmo griješili. Jedino što bi nas od tog grijeha moglo spasiti jeste da iz dana u dan, iz godine u godinu progonimo zločince”, poručio je Kavazović.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close